Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Combat Krav Maga

Combat Krav Maga on oma järjestelmämme. Päätettyämme lopettaa commando krav magan opettamisen ja ohjaamisen tammikuussa 2017, keskityimme oman järjestelmän kehittämiseen. Ajatus omasta ohjelmasta tai järjestelmästä oli kuitenkin ollut mielessä jo pidempään. Halusimme pitää toimivammat ja tehokkaimmat tekniikat pohjana, mutta viedä kehitystä enemmän Suomeen sopivaksi. Tästä johtuen esimerkiksi asetekniikoiden määrää vähennettiin. Lyöntitilanteiden hallintaa, vapautumisia ja maassa selviämistä painotettiin enemmän. Myös veitsitekniikoiden määrää vähennettiin. Pääajatuksena oli kehittää Suomeen sopiva järjestelmä, joka on helppo ja nopea oppia. Fyysinen harjoittelu oli todettu hyväksi ja toimivaksi osana konseptia. Sitä haluttiin viedä myös eteenpäin. Nykyään Combat Krav Magan harjoituksiin kuuluu aina noin kolmasosan mittainen fyysinen osuus. Samoin tasokokeissa pidetään erillinen fyysinen testi. Tasojärjestelmä haluttiin pitää mukana toiminnassa. Tästä oli hyviä kokemuksia jo commando krav magan ajoilta. Tasot auttavat selkeyttämään opetusta, sekä motivoivat harjoittelussa. Käytämme seitsemän portaista tasojärjestelmää. Tasojen tärkeimmät asiat:

  • Taso 1: Kaiken perusta. Liikkuminen, asennot ja kaatumiset. Perusteet lyöntien hallintaan, vapautumisiin, veitsitekniikoihin ja maassa selviytymiseen. 
  • Taso 2: Syvennetään osaamista kaikilla osa-alueilla. Realistisempi ja kovempi harjoittelu. Aseuhkat. 
  • Taso 3: Lisää erityisesti asetekniikoita. Opittujen asioiden soveltamista uusissa tilanteissa. Kaatumiset kaikkiin suuntiin
  • Taso 4Lisää realismia ja kovuutta harjoituksiin. Erikoistekniikoita. Soveltamista entistä laajemmin. Kyky löytää uudet ratkaisut erilaisiin tilanteisiin. 
  • Taso 5: Vaativat erikoistekniikat. Paineen ja stressin sieto. Puolustautuminen monia hyökkääjiä vastaan. Asetekniikat airsoft-aseilla. Kaatumiset betonilla. Hallintaotteet ja kuristukset. Erikoistestit osa-aluettain. 
  • Taso 6: Hallintaotteiden käyttäminen osana itsepuolustusta. Kolmannen osapuolen suojelu. Aseiden käyttäminen. Selviytyminen uusista asioista väsyneenä kovan paineen alla. 
  • Taso 7: Ylin taso. Kyky soveltaa kaikkia tasojen 1-6 tekniikoita missä tahansa tilanteessa. Oman itsensä voittaminen. Fyysisten rajojensa rikkominen. Loppukoe 24 tunnin mittainen erikoistesti.